skip to Main Content
7 Nye Juniormedhjælpere Er Klar Til Vilde Lege Med Børnehavebørn

Det summer af forventning i børnehaven Birkebo, hvor små hoveder nysgerrigt popper frem bag dørkarmen, mens Maiken Rangel fortæller om dagligdagen i børnehaven. Tirsdag før påskeferien fik 7 unge drenge en rundtur i børnehaven, inden de fik overrakt diplomer for et gennemført juniormedhjælper-kursus i UngSolrød.

”Børnene kan jo godt se, at I ikke er rigtige voksne. Men I er heller ikke rigtige børn. Så må I jo være en slags storebror,” forklarer Maiken.

Maiken viser drengene rundt i Birkebos værksted, hvor børnene laver kreative projekter

I løbet af foråret har drengene gennemført et uddannelsesforløb hos UngSolrød, som ruster dem til at blive ansat i 48 timer i en børnehave i Solrød Kommune efter skoletid.

På kurset har drengene fået en introduktion til det pædagogiske område og hvordan de kan blive sjove rollemodeller for børnene.

”Det har været fedt at lære en masse nye ting og jeg glæder mig til at prøve at komme ud at arbejde,” siger Magnus, som er én af de 7 drenge, der har gennemført juniormedhjælperkurset. ”Det er også et rigtig sjovt kursus. Især når vi har leget sammen i hallen.”

Dét er de andre drenge enige i. ”Det har været fedt at lære om at håndtere børn og om at bruge fantasien til at finde på nye lege. Men også at lære at skrive ansøgninger,” fortæller Arshia på 16 år.

Som en del af kurset, skal drengene nemlig skrive en ansøgning til daginstitutionerne og får derfor erfaring med en rigtig ansættelsesproces.

For Aria på 16, er det interessant at få indblik i arbejdsgangen som pædagog. Han drømmer om at arbejde med undervisning. ”Det er spændende at få erfaring med pædagogik,” fortæller han, ”Vi har lært om hvordan man taler til børn og om børns grænser.”

I børnehaven bliver juniormedhjælperne tilknyttet en vejleder, som de kan spørge til råds om dagligdagen. De skal ikke udfylde en traditionel pædagogrolle, men bliver praktikanter i børnehaven som tilbyder børnene aktiviteter, såsom vildere leg og sportsaktiviteter.

Der var lige netop plads til alle i dukkekrogen i Birkebo

Et sjovt praktikforløb gennem kommunen

UngSolrød uddanner juniormedhjælpere hvert år, et tilbud, der retter sig mod drenge over 15 år. Her får de mulighed for at tjene lommepenge ved et sjovt og fornuftigt praktikforløb i fritiden, mens børnene i børnehaven får en legekammerat, der er klar med en masse energi. Det er håbet, at et forløb som juniormedhjælper vil gøre nogle af de unge drenge interesserede i en arbejdsrelateret fremtid i daginstitutionerne, som traditionelt er domineret af kvinder.

 

Kunne du tænke dig at blive juniormedhjælper? Tilmeld dig her 

×Close search
Search