skip to Main Content
Gymnasieelever Skabte Rammerne For Ny Ungdomsfestival

Hawaiikæder, festivalsstole og pavillioner var en del af udsmykningen, da en gruppe af gymnasiets elever arrangerede festival for Solrøds ungdom.
Forud for festivalen lå mange timers arbejde i alt fra at arrangere og træffe beslutninger til at tegne logoer, promovere begivenheden og orientere nabolaget.

PlakatA2-til-kant

Efter flere møder faldt beslutningen på at lave en endagsfestival i Kilen, der skulle skabe associationer til camp-stemningen på Roskilde Festival – med spil, lækker musik og selvfølgelig madboder. Derfor skulle der i løbet ad dagen være en DJ, der kunne sørge for en afslappet stemning med plads til at kunne skråle med ind i mellem. Hen ad aftenen skulle livebands komme og sparke mere gang i festen, inden festivallen lukkede ned klokken 21 af hensyn til de omkringliggende naboer.

IMG_2261

Med scene, kunstnere og omgivelser på plads, var det derfor prikken om i’et, da det lykkedes eleverne at lokke den lokale kebab-mand til at sælge billige kebab’er under eventet. Dermed havde de unge stort set realiseret alle drømmene.

Fredag den 15. september kulminerede så flere måneders forberedelser. De unge kom med masser af energi og pyntede Kilen op, og det var tydeligt, at de tog både ejerskab og ansvar for, at dagen ville blive en succes. Navnet på festivallen blev KIK-festival, hvor KIK var en sammensmeltning af ordene ‘Koncert i Kilen’.

IMG_2257

I løbet af festivallen kiggede omkring 100 unge forbi Kilen, og det lykkedes langt hen af vejen at skabe den stemning, man havde håbet på. De unge havde dog forventet en større opbakning, men generelt var de tilfredse med hele setup’et, som da også var helt i top!

Som skulderklap for det flotte engagement modtager de unge et frivilligbevis, som de kan bruge til at søge jobs og uddannelser efter gymnasiet.

Foruden de unge var festivallen et samarbejde mellem UngSolrød og Integrationsgruppen i Solrød med støtte fra Kultur & Fritid og Tuborgfondet. 

Close search
Search