skip to Main Content
Musikskolen Og Uglegårdsskolen I Digitalt Samspil

I efterårssæsonen har Solrøds Kommunale Musikskole kørt et samarbejdsprojekt med Uglegårdsskolen. Her gennemgik alle 4. klasser et ni-ugers forløb med samspil og computermusik.

Samspil på iPads

Musikundervisningen fik en digital tuning, da Solrøds Kommunale Musikskole kørte temaforløb for 4. årgang på Uglegårdsskolen. De klassiske musikinstrumenter blev skiftet ud med iPads, hvor eleverne sammen kunne skabe digitale samspilsmelodier.

I dette ni-ugers forløb supplerede Musikskolen med én af deres undervisere, som guidede eleverne til at bruge Garageband – en app, hvor man skaber sine egne melodier ved at kombinere forskellige musikinstrumenter.

Stemningsmusik til Den Grimme Ælling

Med en iPad mellem sig, samledes eleverne i grupper og bidrog skiftevis til at tilføje trommer, guitar og andre instrumenter til deres samspilsstykke. Eleverne skulle fortolke på eventyrfortællingen om Den Grimme Ælling og komponere et musikstykke, der satte stemning til en situation i fortællingen. I denne opgave kunne eleverne derfor skabe dramatiske lydspor, der udtrykker følelsen af hønsegården eller den magiske følelse af at vokse op og opdage sig selv som en smuk svane.

×Close search
Search