skip to Main Content
Nu åbner Tilmeldingen Til årets Juniormedhjælpere!

Nu åbner tilmeldingen til en ny sæson af Juniormedhjælpere hos UngSolrød!

Er du dreng og fyldt 15 år, så kan du tage en uddannelse som Juniormedhjælper gennem UngSolrød. Uddannelsen giver mulighed for at få et tidsbegrænset fritidsjob i en børneinstitution i Solrød kommune i op til 48 timer. Udover nye kompetencer får man et diplom, som kan bruges til at søge job og uddannelse i fremtiden.

Hvert år uddanner UngSolrød en gruppe unge drenge i et kursusforløb, der introducerer dem til pædagogfaget. Forløbet er en del af et nationalt tiltag, der ønsker at gøre nogle af de unge drenge interesserede i en arbejdsrelateret fremtid i daginstitutionerne, som traditionelt er domineret af kvinder.

En slags storebror i børnehaven

I kursusforløbet lærer deltagerne om hvordan de møder børn med kreativitet og leg. Som juniormedhjælper bliver man altså en slags ’storebror’, som børnene i børnehaven kan lege vilde lege med. For drengene på kurset, er det en sjov måde at lære om ’voksenlivet’,

”Det har været fedt at lære om at håndtere børn og om at bruge fantasien til at finde på nye lege. Men også at lære at skrive ansøgninger,” fortæller Arshia på 16 år, der gennemførte kurset som Juniormedhjælper i 2019.

Der var lige netop plads til alle i dukkekrogen i Birkebo

For børnehaverne giver juniormedhjælperne et frisk pust til hverdagen, hvor børnene møder de unge medhjælpere med stor nysgerrighed og høj energi. I institutionen bliver juniormedhjælperne tilknyttet en vejleder, som de kan spørge til råds om dagligdagen. De skal ikke udfylde en traditionel pædagogrolle, men bliver praktikanter i børnehaven som tilbyder børnene aktiviteter, såsom vildere leg og sportsaktiviteter.

Kunne du tænke dig at blive juniormedhjælper? Tilmeld dig her: Juniormedhjælper 2020

Forløbet foregår torsdage fra 15:30 – 18:00 og starter d. 12. Marts.

Juniormedhjælper er et tilbud målrettet unge drenge i Solrød Kommune. Hvis du er ung og elsker at arbejde med børn, kan du tilmelde dig vores babysitterkursus d. 17. og 18. april.

Følg os på facebook: UngSolrod 

×Close search
Search