skip to Main Content
Unge Filmtalenter Får Præmiere I Nordens Største Biograf

Unge filmtalenter fra hovedstadsområdet kunne tirsdag aften se deres filmproduktion på Nordens største biograflærred, da Imperial inviterede på Filmvæksthuspremiere. To unge piger fra Solrød har det seneste år arbejdet bag kameraet på to af aftenens premierefilm.

Der er trængt på fortovet foran Imperial, hvor en tætpakket menneskemængde nyder solen, mens de venter på, at biografens døre åbner sig. Stemningen er fyldt med glæde og lykønskninger til de unge talenter i årets Filmvæksthus, der i dag fejrer premieren på deres kortfilm.

Midt i mængden står Josephine på 17 år, som et én af de to talenter fra Solrød og i år er hendes andet år som del af filmholdet på Station Next. Her har hun fået lov at prøve kræfter med lidt af hvert bag kameraet, både som manuskriptforfatter på to film, men også i instruktørstolen. Sammen med et dygtigt hold har Josephine arbejdet på én af aftenens fire kortfilm: ”Dukke Min”, hvor hun havde rollen som indspilningsleder.

”Indspilningslederen er dén der råber: ’Ro på settet! Vi gør klar til optagelse!’ og sørger for at alting spiller,” fortæller Josephine. ”Det er mit job at holde folk i snor, så vi ikke går 3 timer over tid. Det er rigtig sjovt, hvis man godt kan lide at styre det hele.”

Josephine (midtfor med blomster) sammen med resten af holdet bag filmen ”Dukke Min”

For Josephine er dette begyndelsen på en karriere i filmuniverset:

”Efter gymnasiet skal jeg på filmskole i USA og så vil jeg forsøge at søge ind på filmskolen. Jeg vil se hvor langt jeg kan komme. Jeg ved ikke helt med hvad endnu, måske som manuskriptforfatter eller instruktør. Men det var også vildt sjovt at være indspilningsleder,” fortæller hun.

Dørene til biografen åbner sig og Josephine tilslutter sig sin gruppe på den røde løber, hvor de sammen får taget billeder.

I den store biografsal byder formanden for Station Next, Peter Langager, velkommen og fortæller om fondens arbejde med at introducere unge til filmbranchen. Filmene fra Station Next vises på filmfestivaler over hele verden og vender ofte hjem med enten nomineringer eller priser.

Du kan se filmen “Dukke Min” på YouTube her: Dukke Min

Den anden deltager fra Solrød hedder Julie og hun arbejdede på filmen “Cuts”, som du kan se her: Cuts

Filmvæksthuset er et talenttilbud for unge mellem 14 – 17 år, som elsker film, og som brænder for at lære at lave film. Unge i Solrød kan tilmelde sig gennem UngSolrød, som har et samarbejde med Station Next. Læs mere om samarbejdet på UngSolrod.dk

×Close search
Search